Vad är det för skillnad på DT(Direkttermo) och TT(Termotransfer)?

DT (Direkttermo)

Skrivare som körs i direkttermo-läge skriver med endast värme, alltså måste materialet i sig vara värmekänsligt. Ett utmärkt alternativ att välja för enkel hantering, och enkla media-byten.
En av nackdelarna med Direkttermo är att om etiketten utsätts för värme, solljus eller fukt så ger trycket med sig efter en relativt kort period.(Beroende på materialval)
Exempel på applikationer: Godsmärkning, lagermärkning osv.

TT (Termotransfer)

Här krävs det att man använder färgband i skrivaren, beställs oftast i samband med etiketterna för bästa matchning, etiketten skall alltså vara av annat material än vid direkttermo. Etiketten blir tåligare och tuffare med termotransfer-teknik. Det finns dock ett par olika kvaliteér att välja mellan, här kan vi hjälpa till att välja rätt beroende på användningsområde, krav på hållbarhet mm.
Exempel på applikationer: Prismärkning, stålmärkning, läkemedelsmärkning osv.