Fungerar era etikettskrivare i Mac-miljö?

Mac OS X

Ja, det fungerar, man har tre alternativ:
1. Köpa en drivrutin eftersom ingen av tillverkarna har utvecklat någon egen drivrutin för mac – kontakta oss för pris och information.
2. Installera en skrivare genom CUPS – Läs nedan
3. Installera skrivaren i en virtuell windowsmiljö, t.ex. parallells desktop eller vmware fusion – läs nedan

CUPS-drivrutiner

För den som är en aning bevandrad i Mac-miljö vet kanske att det finns något som heter CUPS och är en samling drivrutiner som lyder under den fria licensen GNU. Zebras skrivare har funnits med i någon form i CUPS.
Låter det intressant kan du läsa mer på http://www.cups.org

Aktivera CUPS i Mac OSX

1. Starta terminal och skriv ”username$ cupsctl WebInterface=yes”
(byt ut username till ditt användarnamn i mac osx).
2. Starta safari och skriv i adressraden: http://localhost:631/

3. Nu kan du installera skrivare med hjälp av fliken ”Printers”.

Vi kan hjälpa dig att installera din skrivare i din mac-miljö med hjälp av CUPS-drivrutiner, kontakta oss på info@grafokett.se för mer information och prisuppgift.

Använder du Parallels desktop eller WM-ware Fusion?

I så fall kan du installera skrivaren i din windows-miljö på din mac, och när du skall skriva ut etiketter använder du ett ”windows-installerat” program.
Om du undrar hur du skall göra eller har bekymmer att komma igång kan vi hjälpa dig att komma igång.

Har du köpt din skrivare hos oss hjälper vi dig utan kostnad*, har du däremot hittat din etikettskrivare hos någon annan hjälper vi dig gärna men då mot ordinarie timtaxa**.

Vid support använder vi mjukvaran teamviewer för effektiv hjälp – Läs mer här

* Vi installerar skrivaren och hjälper dig att ställa in storlek mm så att dina etikettutskrifter fungerar, gäller det enskilda systemfrågor eller andra faktorer som påverkar dina utskrifter kan vi efter överenskommelse  fortsätta mot ordinarie timtaxa**.

**Fråga oss när du pratar med oss om gällande priser